Home » Mentor kinderopvang

|

Mentor kinderopvang

In de kinderopvang en de BSO krijgt ieder kind een mentor aangewezen. De mentor van de kinderen in de kinderopvang en de BSO is een pedagogisch medewerker die werkt in de groep van het kind. Het kind kan naar de mentor toe om iets te (persoonlijks) vertellen. De mentor is eigenlijk het aanspreekpunt van het kind en de ouders. Je kan de mentor zien als het vertrouwenspersoon in de kinderopvang. Als de ouders iets moeten vertellen over het kind, bijvoorbeeld dat het kind een allergie heeft vertellen hun dit ook tegen de mentor. Valt iemand iets op aan het kind bespreekt de mentor dit vervolgens met de ouders.

Flexibele groep

In een flexibele groep heeft een kind nog steeds een vaste mentor uit de kinderopvang of de BSO. Het maakt niet uit als de kinderen vaak van dagen wisselen. Er is altijd een mentor voor de kinderen. Als ouders behoefte hebben aan een gesprek met de mentor van de kinderopvang of BSO kunnen ze dit ook aanvragen. Dit gesprek gebeurt dan met de mentor van het kind.

Aanspreekpunt

Eigenlijk bespreekt de mentor alle communicatie over het kind met de ouders. De mentor is altijd de persoon die alle observaties doet en terugkoppelt wat er gebeurt in de opvang. Een (10 minuten) gesprek moet gevoerd worden met behulp van een kind volgsysteem. De mentor zorgt voor de formulieren die ingevuld moeten worden over het kind.

Op het kinderdagverblijf bespreek je altijd de ontwikkelingen van de kinderen. Dit doen wij bij Kindertuin via het Uk en Puk volgsysteem. Met dit systeem volgen wij de ontwikkeling van het kind in de leeftijd van nul tot vier jaar. Het is een observatiesysteem waarin verschillende ontwikkelingsgebieden aan de orde komen.

Het kind volgsysteem is geen rapport, maar een observatielijst met als doel het in kaart brengen van de ontwikkeling. Met behulp van deze manier kunnen eventuele bijzonderheden ten aanzien van de ontwikkeling gesignaleerd worden en indien nodig kan hierop actie worden ondernomen.

Andere interessante blogartikelen

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Kinderopvang toeslag aanvragen

Kinderopvang toeslag kan je aanvragen via de belastingdienst. Volg de stappen en de toeslag wordt aangevraagd. Dit moet je doen binnen de eerste drie maanden, na de maand waarin je kind voor het eerst naar de opvang is gegaan. Als je te lang wacht met aanvragen loop je misschien je toeslag mis.  Wie vraagt kinderopvang…

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Toeslagen die je als ouder kan krijgen

Kosten kind Over het algemeen zijn kinderen heel duur. Als je één kind hebt kost dat gemiddeld vijftien procent van het inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld al 25 procent van het inkomen. Gelukkig krijg je hiervoor toeslagen zoals kinderopvang toeslag voor je kinderen. Welke toeslagen je nog meer kunt krijgen vertellen we hieronder. Kinderbijslag Zodra…

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Kinderopvang of gastouder

Er zijn verschillende opvangsoorten. Om een keuze te maken welke het beste is voor je kind kan dan ook moeilijk zijn. Hier zijn een aantal vergelijkingen over de meest voorkomende vragen bij ouders die twijfelen tussen een gastouder en de kinderopvang. Maximaal aantal kinderen Een groot verschil tussen een gastouder en kinderopvang is dat er…

Contact

Planning & Advies Kindertuin
Kastanjelaan 6
5283 WE Boxtel