Kinderdagverblijf in je Knollentuin – Helvoirt

Home » Locaties » Helvoirt » Kinderdagverblijf in je Knollentuin – Helvoirt

Kinderdagverblijf in je Knollentuin - Helvoirt

Hoi, ik ben Caroline!

Locatie manager

''Bij ons mogen de kids spelenderwijs leren, ontdekken en volledig zichzelf zijn. Dit alles in een warme en gezellige sfeer. We kennen de kinderen goed en dagen ze uit op hun eigen tempo en niveau.''

Praktische informatie

Elke maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot en met 18.30 uur, staan we klaar voor de opvang van jouw kindje.

Het kinderdagverblijf heeft drie kinderdagverblijfgroepen, één babygroep van 0 tot 2 jaar, één verticale van 0 tot 4 jaar en één peutergroep van 2 tot 4 jaar. 

Uiteraard wil je als ouder weten hoe de GGD ons kinderdagverblijf  heeft beoordeeld. Bekijk direct het meest recente GGD rapport in het Landelijk Register Kinderopvang onder registratienummer 141912170. 

Kom eens langs
Kloosterstraat 30
5268 AC Helvoirt
Te vinden via bruine bordjes Helvoirthuis

In je Knollentuin

We zitten in een prachtig gebouw; het Helvoirthuis. Hier werken we samen met een basisschool en anderen. Een soort dorpshuis maar in een heel modern jasje. Onze kinderen zijn in 3 groepen verdeeld (baby, verticaal en peuter).

Waarom kies je voor Kindertuin?

Onze kleinschalige locaties geven jouw kind een veilige warme plek waar ze alle liefde en aandacht krijgen. Je kind ontdekt en ontwikkelt spelenderwijs zijn/haar talenten voor de beste maatschappelijke kansen.

Kleinschaligheid

Bewust kiezen we voor kleinschalige kinderdagverblijven. Zo kunnen we je kindje écht persoonlijke aandacht geven in een warme knusse sfeer.

Samenwerking basisscholen

We werken intensief samen met basisscholen, vaak onder één dak! Zo zorgen we voor een naadloze overgang als je kind straks 4 jaar wordt.

Flexibele opvang

We bieden opvang op maat afgestemd op jouw behoeften.

Beleef de dag mee met onze app

Bij ons kijk je mee hoe het met je kindje gaat op de opvang. Volg de belevenissen van je kindje via foto’s en berichtjes via onze Ouder app.

Veelgestelde vragen (FAQ)

In verband met wachtlijsten kunt u uw kind het beste zo snel mogelijk aanmelden. Aangezien kindercentrum Kindertuin geen inschrijfkosten of kosten voor plaatsing op de wachtlijst hanteert is z.s.m. aanmelden altijd verstandig. U kunt namelijk met in achtneming van de opzegtermijn van 1 maand, altijd nog kosteloos annuleren.

Op www.toeslagen.nl van de Belastingdienst kunt u na het invullen van de gegevens precies zien hoeveel u netto kwijt zal zijn aan de kinderopvang. Op deze website kunt u de toeslag ook aanvragen. Let er op dat u de toeslag binnen 3 maanden na de start van de opvang aanvraagt.

De facturen worden rond de eerste week van de maand verstuurd. Voor de peuterspeelzalen en tussenschoolse opvang wordt rond de 20e van elke maand het factuurbedrag automatisch geïncasseerd van uw rekening. Voor de kinderdagopvang en de naschoolse opvang wordt het factuurbedrag rond de 25e van elke maand automatisch geïncasseerd van uw rekening.

Wanneer u eenmalig uw kind extra wilt laten opvangen, kunt u dit via email aanvragen bij de unit coördinator van de betreffende locatie. De unit coördinator zal u uitsluitsel geven op basis van de kindaantallen en het rooster.

De betaling van incidentele extra opvang gaat via het invullen van een machtigingsformulier. Dit wordt later op de maandfactuur gefactureerd. Dit bedrag komt dus ook in aanmerking voor vergoeding vanuit de belastingdienst.

U kunt dit nummer vinden op de locatiepagina.

ndien u een klacht heeft over een bepaalde locatie dan vragen wij u uw klacht eerst te bespreken met een persoon die daar werkzaam is, zoals een pedagogisch medewerker of de unit coördinator.

Als u dit al heeft gedaan, maar u bent hier niet tevreden over dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling planning & advies. Wij zijn te allen tijde bereid om u te woord te staan en het probleem met u op te lossen.

In het uiterste geval kunt u gebruik maken van een externe klachtenregeling. Informatie hierover kunt u opvragen bij de afdeling planning & advies.

U kunt het klachtenreglement hier downloaden

Ja, daarvoor kunt u een flexibel contract afsluiten. U geeft dan geen vaste dagen op, maar een gemiddeld aantal dagdelen per week. Hierbij kunt u tot donderdag in de voorafgaande week via de ouderapp van Flexkids uw dagdelen reserveren voor de komende week. Als u in een bepaalde maand niet alle dagdelen afneemt, dan neemt u deze mee naar de volgende maand.

Het flexibel contract heeft een hogere uurprijs dan een normaal contract. U betaalt echter wel een vast bedrag per maand en komt in aanmerking voor een royale toeslag.

Ja, dit is mogelijk wanneer het in alle even weken om dezelfde dag gaat en in alle oneven weken om dezelfde dag. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier. U dient dan bij het veld ‘opmerkingen’ aan te geven op welke dag uw kind in de even weken komt en op welke dag uw kind in de oneven weken komt.

Wisselen de dagen vaker dan in even en oneven weken, dan kunt u een flexibel contract afsluiten, waarbij u wekelijks door kan geven op welke dagdelen uw kind in de volgende week naar de opvang komt.

Wijzigingen doorgeven in de dagdelen, het aanvragen van structurele extra dagdelen en dergelijke dient u altijd schriftelijk  aan Kindercentrum Kindertuin, afdeling planning & advies, Jan Kruijsenstraat 15, 5281 JL Boxtel of per e-mail planning&advies@kindertuin.com door te geven. Houdt u met het doorgeven van wijzigingen rekening met de opzeg- en wijzigingstermijn van 1 maand.

Ruilen van dagdelen mag 3 keer op jaarbasis binnen een tijdsbestek van 1 maand. Feestdagen vallen buiten de 3 dagen die op jaarbasis geruild mogen worden. Een feestdag mag namelijk altijd geruild worden als deze op een contractdag valt.

Wanneer u eenmalig van dagdeel wilt ruilen dient u dit (bij voorkeur per mail) aan te vragen bij de unit coördinator. Op basis van de groepsgrootte en het leidster/kind ratio geeft de unit coördinator al dan niet akkoord aan u. 

Ruilen is altijd in overleg met de unit coördinator en op basis van beschikbaarheid. Bij ziekte kan niet geruild worden. Verzoek om te ruilen moet voorafgaande aan de betreffende data worden ingediend. Verzoeken die achteraf worden ingediend, worden afgewezen.

Er zijn ziektes waarbij wij kinderen in verband met besmettingsgevaar dienen te weren. Wij volgen hierin het advies van het RIVM (RIVM-LCHV Hygiënerichtlijn voor kdv, psz en bso). In de ‘KIDDI’ app die het RIVM hiervoor heeft ontwikkeld, kunt u per ziekte bekijken welke adviezen er gegeven worden en of het betreffende kind geweerd dient te worden.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de locatie van uw kind.

U kunt de app downloaden voor Android hier en voor iOS hier.

Wat ouders zeggen over Kindertuin

Mijn kinderen gaan al vanaf jonge leeftijd naar de opvang bij Kindertuin. Hoewel er uiteraard in de loop van de tijd wat personele wisselingen plaats hebben gevonden heb ik alle medewerkers altijd ervaren als warm en betrokken.

Mijn kinderen gaan met plezier naar de opvang waar leuke activiteiten worden georganiseerd en waar er aandacht is voor ieder kind. In de vakanties wordt er altijd extra uitgepakt om ook op de BSO het vakantiegevoel te creëren. Ik en mijn kinderen zijn dik tevreden.

Danielle Smeulders