Home » Hygiëne kinderopvang

|

Hygiëne kinderopvang

Om er voor te zorgen dat de hygiëne bij ons in de kinderopvang altijd goed is, hebben wij een aantal afspraken waaraan al onze medewerkers zich dienen houden. Hierdoor blijft de hygiëne goed in onze kinderopvang.

Luiers verschonen

Als je een luier verschoont zorg je er altijd voor dat alles binnen handbereik is. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld de schone kleren, een prullenbak en een nieuwe luier. Dit is zodat je het kind niet alleen hoeft te laten om nog snel iets te halen. Nadat je een kind met een poepbroek hebt verschoont moet je je handen wassen. Als je een kind met een plasluier hebt verschoont mag je ook je handen goed desinfecteren. Je handen zijn in ieder geval goed schoongemaakt, voordat je met een ander kind in aanraking komt.

Het verschoonkussen

Als je een kind hebt verschoont op het verschoonkussen maak je dit hierna altijd goed schoon met allesreiniger. Als er spraken is van bloed of diarree, moet je nadat je het kind hebt verschoont het verschoonkussen eerst met allesreiniger schoonmaken. Daarna moet je er nog een keer overheen om het verschoonkussen goed te desinfecteren. Zo blijft alles het veiligst en verkleinen we de kans op eventuele bacteriën.

Persoonlijke hygiëne kinderopvang

Om ervoor te zorgen dat de persoonlijke hygiëne in de kinderopvang goed is, mag je geen nagellak, gellak of kunstnagels dragen bij het doen van risicovolle handelingen. Als pedagogisch medewerkers ze wel dragen, hebben zij vinyl handschoenen aan bij de risicovolle handelingen. Het gaat hierbij om het verschonen van luiers, bereiden en toedienen van eten en wondverzorging.

De haren moeten vast of opgestoken zitten tijdens het maken van eten. Hierdoor is de kans op haarverlies in het eten kleiner. Bij het verschonen van kinderen wordt aangeraden om de haren vast te maken. Dit is meer voor je persoonlijke hygiëne.

Schoonmaak meubels

Meubels zoals de kasten en speelkeukens worden maandelijks schoongemaakt. Het schoonmaken van de banken en tafels doen we na ieder eetmoment. Dit doen we om ziektes en infecties voorkomen en het zo hygiënisch mogelijk te houden. Voor de veiligheid van de kinderen en onze pedagogisch medewerkers.

Andere interessante blogartikelen

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Kinderopvang toeslag aanvragen

Kinderopvang toeslag kan je aanvragen via de belastingdienst. Volg de stappen en de toeslag wordt aangevraagd. Dit moet je doen binnen de eerste drie maanden, na de maand waarin je kind voor het eerst naar de opvang is gegaan. Als je te lang wacht met aanvragen loop je misschien je toeslag mis.  Wie vraagt kinderopvang…

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Toeslagen die je als ouder kan krijgen

Kosten kind Over het algemeen zijn kinderen heel duur. Als je één kind hebt kost dat gemiddeld vijftien procent van het inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld al 25 procent van het inkomen. Gelukkig krijg je hiervoor toeslagen zoals kinderopvang toeslag voor je kinderen. Welke toeslagen je nog meer kunt krijgen vertellen we hieronder. Kinderbijslag Zodra…

Geplaatst op door Glenn Schuurman

Kinderopvang of gastouder

Er zijn verschillende opvangsoorten. Om een keuze te maken welke het beste is voor je kind kan dan ook moeilijk zijn. Hier zijn een aantal vergelijkingen over de meest voorkomende vragen bij ouders die twijfelen tussen een gastouder en de kinderopvang. Maximaal aantal kinderen Een groot verschil tussen een gastouder en kinderopvang is dat er…

Contact

Planning & Advies Kindertuin
Kastanjelaan 6
5283 WE Boxtel