Sport en Spel BSO

Uitdagend, afwisselend, sportief en
lekker weg van school
 

 

Dat is Sport en Spel BSO bij Kindertuin! Ben jij 4 jaar of ouder en vind jij het leuk om sportieve activiteiten te doen? Dan is de Sport en Spel BSO Kindertuin echt iets voor jou!!

 

Buitenschoolse opvang is voor kinderen de tijd om heerlijk te ontladen. Tijd om even lekker te ontspannen na een lange schooldag of tijdens de vakanties. De BSO is voor kinderen iedere dag weer een feest.

 

Jongens en meisjes vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan het uitgebreide programma van Sport en Spel BSO Kindertuin. Onder professionele begeleiding maak je kennis met verschillende sporten zoals voetbal, hockey, golf, atletiek, handbal, frisbee en nog veel meer leuke sporten. Deze sporten worden op een recreatieve manier aangeboden, zodat elk kind op zijn eigen niveau kan sporten en spelen. Bij de Sport en Spel BSO worden echter ook heel veel andere leuke dingen georganiseerd. Het sporten is geen must, maar een aanvulling op de reguliere BSO activiteiten zoals een boekje lezen, gezellig een spelletje te doen, vrij spelen of knutselen.

 

Buiten spelen is buitengewoon belangrijk! Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

 

Zoals Johan Cruijff het zo mooi verwoordde: “Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.”

 

Op de Sport en Spel BSO spelen we zoveel mogelijk buiten maar er zijn ook volop mogelijkheden om binnen te spelen. Bij slecht weer of bij specifieke binnen programma’s kunnen we gebruik maken van de gymzaal die om de hoek van onze BSO ligt. We sporten en spelen dus zowel buiten als binnen.

 

Voor uitstapjes of vervoer van school hebben wij een mooie bus ter beschikking. Hiermee maken we leuk uitstapjes in de omgeving. De kinderen worden gratis door onze enthousiaste leidsters bij school opgehaald en naar de BSO gebracht.

 

De Sport en Spel BSO heeft samenwerkingsverbanden met diverse sportclubs. Indien gewenst brengen wij kinderen zo vanuit de BSO naar de trainingen. In sommige situaties is er zelfs sprake van uitwisseling tussen onze Pedagogisch Medewerkers en trainers van de jeugdteams.

Zit jij op onze BSO en speel je ook in een team van de samenwerkende sportclubs? Dan ontvang je jouw contributie voor seizoen 2019-2020 van ons terug. Je hebt dus niet alleen een super fijne sportieve dag, maar speelt ook nog eens gratis op jouw club!!

 

Vindt uw kind het ook heerlijk om buiten te spelen en leuke dingen te doen na school meldt uw kind dan nu aan bij onze Sport en Spel BSO’s, BSO Pius X in Liempde, BSO Sprankelsport in Haaren bij voetbalclub Nemelaer, BSO Sportkids in Helvoirt bij Voetbalvereniging Helvoirt.  Hier kunt u uw kind direct aanmelden.

 

 

 

     

                  Glenn Schuurman

             Ambassadeur Sport BSO

            én Hockey International

 

 

Kijk op de plattegrond waar de Sport en Spel BSO wordt aangeboden.